Tai pats paprasčiausias ledų receptas Žemėje. Jums reikės vienintelio ingrediento – 2 prinokusių bananų!

INGREDIENTAI:

  • 2 prinokę bananai (4 porcijos)
  • Pagardinimui: 12 karijų riešutų, 2 šaukštai klevų sirupo

PARUOŠIMAS:

  • Vieną bananą reikia supjaustyti plonais griežinėliais ir užšaldyti šaldiklyje.
  • Kai griežinėliai bus visiškai suledėję, sudėkite juos į blenderį, pridėkite riekelėmis supjaustytą antrąjį bananą ir paspauskite mygtuką.
  • Trinkite iki vientisos masės.
  • Ragaukite.

PATARIMAI:

Pasirinkite kiek įmanoma labiau prinokusius bananus. Kaip pasirinkti bananus ir kokią naudą jie teikia skaitykite čia.

Ledų konisistencija labai priklausys nuo temperatūros blenderyje. Ją galima reguliuoti taip: sudėkite visą šaldytą ir tik pusę šviežiojo banano. Trinant pridėkite po truputį vis daugiau šviežiojo banano, kol pasieksite norimą konsistenciją.

Pagardinkite ledus karijų riešutais ir pašlakstykite nedideliu kiekiu klevų sirupo.

APIE ŠALDYMĄ:

  • Tai labai geras būdas išgelbėti bananus, kurie, matote – netrukus ims gesti.
  • Šaldykite tik tam skirtuose maišeliuose – jei naudosite paprastą plastiką, rizikuojate suvalgyti ir plastiko molekulių, kurios šaldant atsiskiria ir patenka ant maisto. Jos mums labai žalingos: erzina imuninę sistemą, dirgina endokrinines liaukas. Jos siejamos su vėžio atsiradimu ir kitomis ligomis. Todėl naudokite tik šaldymui skirtą plastiką. Daugiau apie maistui nenaudotinus plastikus skaitykite čia
  • Prieš užsandarinant maišelį įsitikinkite, kad iš jo išspaudėte kiek įmanoma daugiau oro. Šaldant bet kokius produktus nepašalintas oras „apdegina“ paviršius, su kuriais kontaktuoja. Maistinės medžiagos žūsta.