Apie autorę

Kai beveik prieš dešimtį metų mane, dar gana jauną moterį, pirmąkart užklupo onkologinė diagnozė,  mano nuostata buvo tokia: aš nepasiduosiu. Nemažai žinau apie mitybą, bet jei reikia gilinti žinias – gilinsiu, jei teks keisti įpročius – keisiu; viską, ką įmanoma padaryti – padarysiu, bet  sugniuždyta nebūsiu. Pagaliau daugelio metų pažadai gyventi sveikiau tapo neatidėliotinais: ne nuo Naujųjų Metų, ne po Velykų, ne po gimtadienio ir ne nuo pirmadienio – šiandien. Privalau suprasti, ką dedu į savo lėkštę, ką įsileidžiu į savo mintis, kuo maitinasi mano širdis.  Juk sveikata – ne vien tik fizinė būklė. Patyriau,kad emocinis bagažas, kaip ir ydingas gyvenimo būdas, galiausiai pasireiškia liga.

Pradėjau nuo mitybos, suvokdama, kad tą sritį lengviausia suvaldyti.  Sielos reikalai gilūs ir platūs kaip vandenynai, juose tenka atkakliai medžioti povandenines pabaisas, metų metus klaidinusias ligos link.  Tai procesas, panašus į Odisėją – jo eigą sunku nuspėti. Su maistu paprasčiau. Kiekvieną dieną į savo organizmą, tarytum į kokį laboratorijos mėgintuvėlį, sudedu tam tikras medžiagas:  vienos iš jų gali puoselėti ir sveikatinti mano kūną, kitos – atvirkščiai: jį žaloti. Svarbu suprasti kaip visa veikia, jei tavo tikslas – aktyviai dalyvauti gyvenime, o ne pasyviai ir bejėgiškai stebėti, kas tau jame nutinka.

Šiandienos informacijos srautai gali būti varginantys ir nebūtinai patikimi.  Ką reiškia sveikai maitintis? Kiek ir ko turiu valgyti, kad organizmui nieko netrūktų?  Kas yra maistinės medžiagos ir kas yra anti-maistas? Ar yra maiste medžiagų, kurios kovoja su liga?  Kokios jos? Iš kur jų gauti? Taigi, ėmiau studijuoti priešvėžinę mitybą – iš pradžių savarankiškai, o vėliau – nuotoliniu būdu Sveikatos Mokslų Akademijoje (The Health Sciences Academy, UK). Teko išmokti kitaip vertinti maistą, kitaip apsipirkti, kitaip gaminti.  Taip gimė naujas pomėgis. Jau eilę metų mėgaujuosi šia kelione, žiniomis, receptais. Ypač džiugu, kuomet galiu padėti žmonėms susigaudyti kas ir kaip. Toks ir šios svetainės tikslas – dalintis sukauptomis žiniomis ir įžvalgomis.

TURITE KLAUSIMŲ?
SUSISIEKIME

Virginija Vilkas
Varpo g. 27-21, Šiauliai
+37061554295
maistoanatomija@gmail.com